Back to All Events

Film: PRIDE

  • Tvibit Parkgata 27 Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

PRIDE (2014)

Regi: Matthew Marchus
Manus: Stephen Beresford
Medvirkende: Bill Nighy, Dominic West, Andrew Scott

Året er 1984 og Margaret Thatcher styrer Storbritannia med jernhånd. Gruvearbeiderne streiker og mange familier sliter med å få endene til å møtes. I London bestemmer en gjeng med homofile seg for å samle inn penger til gruvearbeidernes familier. De identifiserer seg med gruvearbeidernes kamp mot overmakten og etablerer aktivtistgruppen "Lesbians and Gays Support the Miners". De samler inn penger, men har store problemer med å finne noen som ønsker å ta i mot. Til slutt får de kontakt med et gruvesamfunn i Wales og setter seg i den fargerike minibussen for selv å overlevere donasjonen. Det blir en kulturkollisjon uten like.

PRIDE har mange kostelige scener, som når gruvearbeiderkonene går på homsebar i London eller diskofesten på det lille samfunnshuset i Wales. Filmen har et solid skuespillergalleri bestående av blant andre Bill Nighy, Imelda Staunton og Dominic West og et lydspor med svingende 80-talls hits.

Earlier Event: November 8
Film: MAPPLETHORPE - LOOK AT THE PICTURES
Later Event: November 9
Sex og følelser og nytelse og sånn