Back to All Events

Skeiv historietime

  • Studenthuset driv Storgata 6 Tromsø Norway (map)

Hovedpersonen og jeg-fortelleren Odd Lyng har skjønt hva det hele dreier seg om. Det er ikke ham det er noe i veien med, men samfunnet han lever i.

I 1924 skrev Alf Martin Jæger det som kan regnes som den første norske homoromanen, "Odd Lyng". Dette var også et av de tidligste bidragene til den norske homokampen – 26 år før den organiserte norske homobevegelsen ble grunnlagt.

I dette foredraget forteller faglig leder ved Skeivt arkiv, Runar Jordåen, oss den fascinerande historien om den nordnorske forfatteren, læreren og aktivisten Alf Martin Jæger som vokste opp i et kvensk miljø i Alta på begynnelsen av 1900-tallet. Vi får også andre glimt fra den skeive nordnorske historien og innblikk i arbeidet til Skeivt arkiv – det nasjonale arkivet og senteret for skeiv historie, lhbt-historie.

Earlier Event: November 10
Sjekkpunkt