Back to All Events

Opplev hverdagslig skjønnhet i marmor

  • Nordnorsk Kunstmuseum Sjøgata 1 Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Tromsø Arctic Pride i samarbeid med Nordnorsk Kunstmuseum er stolt over å tilby et unikt innblikk i utstillingen Myk marmor, som viser Håkon Anton Fagerås’ skulpturer i marmor og støpejern.

Torsdag 10. november klokken 17:00 byr formidler Kristin Løvås på en gratis spesialomvisning i utstillingen for deltakere på Tromsø Arctic Pride. Her blir det særlig fokus på skjønnhetsidealer, normer og kropp – med et skeivt perspektiv – og hun åpner for samtale og diskusjon om kunstverkene underveis.

Håkon Anton Fagerås (f. 1975) jobber med et figurativt formspråk innenfor en klassisk skulpturtradisjon. Imidlertid bryter han med tradisjonen og fremstiller menneskefigurer i ulike livsstadier, konsekvent med en hverdagslighet. Her er ingen Adonis eller Venus, men sobre skildringer av hverdagsmennesket. Skulpturene hever seg ikke over oss, men er plassert på gulvet og gjør dem til våre speilbilder.

Utstillingen består av åtte skulptur i marmor og to skulpturer i støpejern, spesielt laget for visningen i Tromsø.

Earlier Event: November 10
Hybelmiddag
Later Event: November 10
Ung med masse spørsmål og følelser