Back to All Events

Debatt: Familier i endring

  • Clarion Hotel The Edge Kaigata 6 Tromsø Norway (map)
Queer family.jpg

Starter kl 19:00

Kjernefamilien hadde sin storhetstid på femtitallet, men fortsatt styres livene våre av normer og forventninger knyttet til ideen om et bestemt liv organisert etter kjernefamiliens idealer. Men er egentlig kjernefamilien død? 

Etter hvert som rettigheter og teknologi har utviklet seg har forventningene til oss og våre familier også endret seg. Men hvordan henger politikken med i utviklingen. Har staten et ansvar for at ufrivillig barnløse skal kunne få barn? Hvordan kan politikerne legge til rette for familier utenfor normen? Hvorfor er familieinnvandring i dag styrt av et heteronormativt syn på familien? Hvilke hinder finnes for skeive familier i lovverket og politikken i dag? Og hvorfor er de politiske familiespørsmålene så vanskelige å diskutere?

Denne debatten vil ta tak i noen av de store familiepolitiske spørsmålene når vi utfordrer et panel bestående av familiepolitikere fra Tromsø.

Debattleder: Christine Kristoffersen Hansen

Earlier Event: November 9
Love, Simon
Later Event: November 9
Regnbuemesse