Back to All Events

Boys Don’t Cry

  • Verdensteatret Storgata 93 Tromsø Noray (map)

Starter kl 21:00

Denne kontroversielle filmen bygger på den sanne historien om Teena Brandon eller Brandon Teena som hun valgte å kalle seg. En ung kvinne som føler seg som en mann og gir seg ut for å være det. Det viser seg at valget hennes får katastrofale følger.

Ved juletider i 1993, ble det lille utkantsamfunnet Falls City i Nebraska rystet av et brutalt massemord. Men det som først så ut som et uforklarlig rovmord utført av to tidligere straffanger, viste seg snart å skjule en enda mørkere tragedie. For blant de døde var Brandon Teena, en ung mann som bare hadde vært i byen en liten stund, men som likevel hadde rukket å gjøre et uforlignelig inntrykk på byens innbyggere: En leken opprører, en lojal venn og en uimotståelig kvinnebedårer var bildene folk flest satt igjen med. Men hvem var han virkelig? Og hvilken grufull sannhet var det Brandon Teena bar på som til slutt fremkalte en så voldelig reaksjon? 
Som avisoverskriftene snart avslørte, var ikke Brandon Teena den fremadstormende unge mannen både han og alle i hans nærhet ønsket at han skulle være: I Lincoln, bare 8 mil unna Falls City, var nemlig Brandon Teena en annen person, fanget i et annet liv. Mens Brandon Teena var en hjerteknuser og selvsikker sjarmør som kunne velge og vrake på øverste hylle i Falls Citys kvinnelige befolkning, var Teena Brandon hans rake motstykke, en usikker ungdom utsøtt av en verden som ikke aksepterte henne. 
I løpet av et kort liv, var Brandon Teena både en feiende kvinnebedårer og en ensom outsider, en utarmet stakkar og en lidenskapelig drømmer, en dristig tyv og det tragiske offeret for en fryktelig forbrytelse 

Earlier Event: November 7
Skeive, samiske erfaringer
Later Event: November 8
Parade-workshop