Back to All Events

Velvet Goldmine

  • Verdensteatret Storgata 93 Tromsø Norway (map)

Starter kl 20:30

Hva skjedde egentlig med Brian Slade? Mens glam-rocken herjet England var han en av de største, før han forsvant. Tilsynelatene ble han myrdet på scenen, men ryktene sa at det hele var en bløff. Ewan McGregor (fra "Trainspotting") spiller en av hovedrollene i denne filmen fra London på sitt villeste, en fascinerende, fargerik og underholdende vinner av "Juryens Spesialpris" i Cannes.

Det er begynnelsen på 70-tallet og Glam-rocken tar verden med storm. Den utfordrer flower-power-generasjonen med glitter og brutale lyder. I begivenhetens sentrum står Brian Slade, eller Maxwell Demon som han kaller seg. Han inspirerer mengder av tenåringer, både gutter og jenter til å bruke make-up og til å utforske sin egen seksualitet.

Slade blir etterhvert oppslukt av seg selv, og er ikke i stand til å rømme fra den personen han har skapt. For å komme vekk arrangerer han et mord på seg selv mens han holder konsert. Når fansen finner ut dette, blir han raskt glemt og Brian forsvinner fra overflaten.

På midten av 80-tallet er det den gigantiske arena-rocken som råder, men glam-rocken er ikke helt glemt. Arthur, en brite som jobber som journalist i New York, får i oppgave å skrive en artikkel i forbindelse med Brian Slades forsvinningsnummer. Arthur vokste opp i Manchester mens glam-rocken fremdeles herjet England og han var mer enn en fan av Brian Slade. Han tar på seg oppdraget og begynner å undersøke hva som egentlig skjedde med sitt tidligere idol. Arthur interesserer seg særlig for det kompliserte forholdet mellom Slade og hans kone (Mandy) og hans inspirasjon fra den amerikanske rocke-stjernen Curt Wild. Arthur oppsøker Mandy som nå jobber med en gammeldags cabaret. Han spør henne ut om 70-åra og får etterhvert vite mer. Hennes historie leder Arthur til Curt Wild, som igjen kan gi noen spor i retning av den forsvunnede rockelegenden.


MUSIKKEN
i Velvet Goldmine spiller en meget sentral rolle. REM`s Michael Stipe har virkelig jobbet for å få til en utrolig miks av orginalmatriale, nyinnspillinger og nyskrevet matriale. Placebo var tøffe nok til å stille opp med en ny versjon av 20th Century Boy og Ewan McGregor fikser suverent låtene til Iggy Pop. Gammelt materiale av Lou Reed, T. Rex, Brian Eno og Roxy Music forenes med nyskrevet matriale av bl.a. Pulp og Teenage Fanclub. Andre som er med på musikksiden er Bernard Butler, Andy Kay, Thom Yorke og Jon Greenwood fra Radiohead, Thurston Moore og Steve Shelly fra Sonic Youth.

Innledning ved Rune Hennum Nilssen

Earlier Event: November 5
Skeiv Film & TV-quiz
Later Event: November 6
En fantastisk kvinne