Back to All Events

Fotoutstilling “Stolte transkvinner"


  • Kafe G Storgata 49 Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)
TransKvinner.jpg

Starter kl 17:00

Da FN kontaktet fotografen Eivind Hansen (25) og ba ham bidra i kampen mot vold mot kvinner, var han aldri i tvil om hvem han ønsket å avbilde.

Eivind Hansen er fotograf og er født og oppvokst i Tromsdalen i Tromsø. De senere årene har han bodd og arbeidet i London og for å studere motefotografi ved London College of Fashion. Siden den gang har han levert bilder til blant annet Wonderland Magazine og Vouge.

I forbindelse med FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner, ble 16 fotografer tilknyttet 500px – ett av verdens største nettfora for profesjonelle fotografer – bedt om å bidra til kampanjen. Deriblant Hansen.

– Jeg visste med en gang hvem jeg ville fotografere. Transkvinner utsettes for mye mer vold enn andre kvinner i verden. De blir regelrett drept fordi de tør å være seg selv, sier 25-åringen.

I forbindelse med Tromsø Arctic Pride viser han nå sine sterke bilder på Kafé G.

Eivind er Tromsø Arctic Prides spesialinviterte fotograf til årets festival og vi er veldig stolte av å presentere de sterke og vakre bildene hans på Kafé G midt i Storgata i Tromsø. Utstillingen åpner mandag 5. november klokken 17:00 og blir hengende til uken etter festivalen.

Earlier Event: November 5
Flaggheising
Later Event: November 5
Kunst-workshop for ungdom