Back to All Events

Skeivheter i skeives rettigheter

  • Tromsø rådhus Rådhusgata 2 Tromsø Norway (map)
Amnesty-debatt.jpg

Starter kl 20:00

De siste tiårene er homofiles levekår og rettigheter forbedret radikalt på verdensbasis. En rekke stater har avkriminalisert homofili og innført partnerskapslover, ekteskapslover og vern mot diskriminering. 

Men det finnes land der utviklingen går motsatt vei. Uganda og Nigeria har innført nye antihomolover. I Russland og Tyrkia er holdninger og lovverk forverret og homoparader blitt forbudt. Samtidig er homofobe land som Jamaica og Iran upåvirket av våren i Vesten. Resultatet er et globalt gap, der forskjellen mellom de liberale og de restriktive landene bare øker. 

I forbindelse med Tromsø Arctic Pride kommer Hagesæther til Internasjonalt seminar for å snakke om sine funn og refleksjoner rundt utviklingen av homofiles rettigheter - verden over. Han har skrevet boken "Skeivt ut: reiser i homofobiens land".

MØTELEDER: Ole-G. Solheim, regionleder Amnesty International.

Earlier Event: November 8
The Villbergs: Live MakeUp-Tutorial
Later Event: November 8
Konsert med Intetskjønn