Fucking Åmål
Nov
11
7:00 PM19:00

Fucking Åmål

Starter kl 19:00

Svensk klassiker feirer 20 år!

"Fucking Åmål" handler om hvor vondt det kan gjøre å være forelsket - og hvor fantastisk det også kan være. Det er også en film om å være annerledes og tørre å stå for det. Og det er om lengselen etter forandring.

Elins storesøster Jessica synes Elin bare er umoden. Selv er Jessica sammen med Markus som synes han er tøffest i hele Åmål.

Johan, som er kompisen til Markus, er forelsket i Elin, men Elin synes Markus er en dust fordi han kjører moped - selv om han går på gymnaset.

Agnes er den mest ensomme i hele verden. Og hun elsker en viss person så mye at hjertet nesten sprenges...

View Event →
PrideParty - Klubb Lollipop
Nov
10
to Nov 11

PrideParty - Klubb Lollipop

  • Clarion Hotel The Edge (map)
  • Google Calendar ICS
Lollipop.png

Starter kl 22:00

Årets festival avsluttes med den største pride-festen vi har hatt i Tromsø!

Vi henter Klubb Lollipop fra Oslo og sammen med dere gjør vi festen på Clarion Hotel The Edge til den kuleste vi har hatt i Tromsø og feirer at kjærligheten er for alle!

Kjøp billetter her

Klubb Lollipop er Marianne og Monica. De har en egen forkjærlighet for skamløse hits, sjangerblanding, ting som blinker og lyser i mørket, allsang og ekstremt godt humør. Klubb Lollipop er som vorspielet du ikke vil at skal ta slutt. Du vet når alle favorittlåtene dine kommer som perler på en snor og du tenker at nå har jeg jammen the time of my life! Flaks at denne festen varer hele natta og at nettopp du skal komme!

Klubb Lollipop har skapt elektrisk stemning på Øyanatt, på Slottsfjell, på Rockefeller, på Sentrum Scene, i Oslo Spektrum, på tøysete kjendisfester, på awardshows, i bryllupet til Jenny og Finger’n, i bryllupet til onkel Geir og tante Britt, i en nedlagt bunkers – ja til og med Mette Marit er fan! Felles for alle kveldene er entusiastiske folk, high fives, godstemning, 90-talls hits, old school hip hop, og om alt går riktig, en liten svingom innom Backstreet Boys og Ole Ivars. Det eneste som er sikkert er at alt kan skje. Og at det blir usaklig gøy da.

View Event →
PrideShow - WILLAM & The Villbergs
Nov
10
8:00 PM20:00

PrideShow - WILLAM & The Villbergs

PrideShow.jpg

Starter kl 20:00

Willam og The Villbergs kommer til Tromsø Arctic Pride!

Vi feirer at vi arrangerer Tromsø Arctic Pride for femte gang med å gi dere et show byen og Nord-Norge aldri har sett maken til tidligere.

Kjøp billetter her

Billett til showet inkluderer inngang til festen etterpå. Aldersgrense 18 år

Willam er en amerikansk skuespiller, drag queen, modell, YouTuber, artist og forfatter, best kjent for sin rolle i Ryan Murphy´s tv-serie Nip/Tuck og sin deltakelse i sesong 4 av RuPaul´s Drag Race, der hun endte med å bli den eneste deltakeren noensinne til å bli diskvalifisert for brudd på reglene.

Willam regnes som en av verdens største drag queens med rundt 850.000 følgere både på Instagram og på YouTube. Hun er i tillegg kinoaktuell i filmen “A Star Is Born”.

Hun har samarbeidet med flere av de største i bransjen som Courtney Act, Detox og Vicky Vox, vært med i TV-serier som The District, Boston Public, Cold Case, The Shield, My Name Is Earl og nevnte Nip/Tuck, samt vært med i blant annet Rihanna´s musikkvideo til låten S&M og lyric-videoen til Lady Gaga's Applause.

Hun har også skrevet boken Suck Less: Where There's a Willam, There's a Way.

Kontroverseriell til tross, Willam er en unik artist!

Kjøp billetter her

The Villbergs er tidligere kjent som Duo Raw og er best beskrevet som designere, muses, performers og globetrottere, og leverer spektakulære sceneshow. De befinner seg mellom moteindustrien, den kunstneriske kulturscenen og klubbverdenen.

De ble nettopp presentert i italienske Vogue med en stor fotoartikkel.

The Villbergs har turnert hele verden med sine spesielle show som er en fryd for øyet og øret. Kreasjonene de lager har vakt oppsikt verden over og musikken de lager spilles ofte på de største klubbene i verden.

View Event →
Hvor skeiv er retten
Nov
10
5:00 PM17:00

Hvor skeiv er retten

Hvor skeiv er retten.jpg

Starter kl 17:00

JUSS I SKEIVE FAMILIER: Mange av oss lurer på om jussen er lik for oss som er skeive. Advokat Halvor Frihagen ser på familie- og arverett, hvilke rettigheter transpersoner har og forteller om det finnes andre regler for oss som er skeive.

Halvor Frihagen er advokat og har jobbet med arv, familie- og barnerett i snart 17 år. Han har alltid interessert seg spesielt for familiene som ikke passer inn i normen, og sett på løsninger for skeive familier. Han er også spesielt opptatt av barn og barns rettigheter og er opptatt av å se barnets perspektiv i sakene han arbeider med.

Frihagen er medlem av Transgender Europe Legal Network, Advokatforeningens lovutvalg for asyl- og flyktningerett og er på UD's liste over advokater med spesiell kunnskap om barnebortføring. Han er dessuten politisk nestleder i FRI.

View Event →
Pride Night Tromsø
Nov
10
5:00 PM17:00

Pride Night Tromsø

PrideNite.jpg

Etter en lang uke med pride fyrer vi løs med tidenes avslutting! 
Vi åpner dørene til UMT sitt lokalet og kjører på med PrideNight 17:00!

PrideNight er Skeiv Ungdom Troms sin 'etterfest' etter en lang og fantastisk prideuke. Det er ikke lov med alkohol da det er et rusfritt arrangement. Vi blir derimot å fikse "Mocktails", pizza, snacks, og masse musikk!

Arrangementet er åpen for alle i aldersgruppen 13-25år! 
Uansett om du er medlem eller ikke!

Håper på å se dere der!

View Event →
Parade
Nov
10
12:00 PM12:00

Parade

ArcticPride_Parade_Fest-2797.jpg

Oppmøte kl. 12:00

Paraden er det mest synlige tegnet på at Tromsø står sammen om å feire mangfoldet. I fjor var vi 4000 glade mennesker i paraden, i år skal vi bli flere. Alle lag, foreninger, bedrifter, vennegjenger, partier, klubber, idrettslag, skoler, barnehager, offentlige etater, vennegjenger, familier, kjærester, enkeltmennesker og andre er hjertelig velkommen til å vise at Tromsø er en raus by hvor det er lov å være seg selv.


Er dere en gruppe på fem eller flere, meld deg på paraden her

Rute for paraden blir offentliggjort senere

View Event →
Skeiv Preik
Nov
9
9:00 PM21:00

Skeiv Preik

Starter kl 21:00

Fredag 9. november kommer Skeiv Preik til Tromsø Artic Pride!

Skeiv Preik er et humoristisk, fjollete og til tider seriøst talkshow med fokus på skeiv kultur, dating og politikk! Showet ledes av Ingvild Endestad og Joakim Aadland, og har trukket fulle hus de siste fire årene under Regnbuedagene i Bergen! Nå kommer showet til Tromsø under Tromsø Artic Pride, og med seg har de en flott bukett med spennende gjester!

 Her blir det masse humor, gode diskusjoner og en hel del skrulleri!

View Event →
Rocky Horror Picture Show
Nov
9
to Nov 10

Rocky Horror Picture Show

Starter kl 20:00

Dont dream it, be it!
Tromsø Filmklubb feirer at det er prideuke i Tromsø med filmklassikeren THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW og en heftig klubbkveld med CHRIS LYNCH (OF NORWAY). 
Det blir ikke en skikkelig Rocky Horror-kveld uten shadowcast og publikumsdeltagelse, så kom som din favoritt, kjøp en party-pack med props og gjør timewarpen med oss! Etter filmen blir det heftig dansegulv når vi får besøk av Chris Lynch. Han har spilt over hele europa, varmet opp for HORSE MEAT DISCO og hatt residens på de skeive Oslo-klubbene ICONOCLASTIC og FIRE i over 10 år. Han tar med seg frekk fag-house, disco og annet elektronisk snacks. 
Det vil selvfølgelig være mulig å spille mini-golf hele natta! 

LET`S DO THE TIMEWARP AGAIN!

PS: 20 års aldergrense

View Event →
Far From Heaven
Nov
9
7:45 PM19:45

Far From Heaven

Starter kl 19:45

Cathy er den perfekte 50-tallshusmor som lever det perfekte 50-tallsliv: Sunne barn, fremgangsrik ektemann og sosial aktelse. Så overrasker hun sin mann Frank mens han har sex med en annen mann, og hennes ryddige tilværelse rakner i sømmene.

Hun finner trøst i vennskapet med den svarte gartneren Raymond, et forhold som er sosialt uakseptabelt og som fører til en videre oppløsning av livet som hun kjenner det.

På tross av Cathys og Franks streben etter å holde ekteskapet flytende, blir hans homoseksualitet og hennes følelser for Raymond begynnelsen på et mer smertefullt, men ærligere kapittel i deres liv.

View Event →
Skeive takter
Nov
9
7:30 PM19:30

Skeive takter

DEADSWAN FAG - UH T.jpg

Reidar Engesbak, journalist i magasinet BLIKK og kjent som dj Deadswan, tar deg med inn i hans skeive musikkunivers, fra queer pønk til queer techno. Kåseriet byr på både lyd og visuelle nytelser og lover å gi publikum snarveien til nye musikalske opplevelser.

Husk, skeiv musikker så mye mer enn Lady Gaga og Madonna. Skeiv musikk er også band som Anal Cunt, Queer Cum og Lesbians on Ecstasy.

View Event →
Regnbuemesse
Nov
9
7:00 PM19:00

Regnbuemesse

Regnbuemesse.jpg

Under Tromsø Arctic Pride inviterer Tromsø Domkirke og domprost Stig Lægdene til regnbuemesse fredag 9. november kl. 19.00. Enkel mat serveres i etterkant.

Arrangør: domprosten i Tromsø domprosti, Tromsø kristelige studentforbund med flere.

Predikant: Edgar Stark Dobie-Njaastad. Grønnåsen kirkekor deltar. Lystenning.

View Event →
Debatt: Familier i endring
Nov
9
7:00 PM19:00

Debatt: Familier i endring

Queer family.jpg

Starter kl 19:00

Kjernefamilien hadde sin storhetstid på femtitallet, men fortsatt styres livene våre av normer og forventninger knyttet til ideen om et bestemt liv organisert etter kjernefamiliens idealer. Men er egentlig kjernefamilien død? 

Etter hvert som rettigheter og teknologi har utviklet seg har forventningene til oss og våre familier også endret seg. Men hvordan henger politikken med i utviklingen. Har staten et ansvar for at ufrivillig barnløse skal kunne få barn? Hvordan kan politikerne legge til rette for familier utenfor normen? Hvorfor er familieinnvandring i dag styrt av et heteronormativt syn på familien? Hvilke hinder finnes for skeive familier i lovverket og politikken i dag? Og hvorfor er de politiske familiespørsmålene så vanskelige å diskutere?

Denne debatten vil ta tak i noen av de store familiepolitiske spørsmålene når vi utfordrer et panel bestående av familiepolitikere fra Tromsø.

Debattleder: Christine Kristoffersen Hansen

View Event →
Love, Simon
Nov
9
5:30 PM17:30

Love, Simon

Starter kl 17:30

Alle fortjener en flott kjærlighetshistorie

... Men for Simon er det litt mer komplisert: ingen vet at han er homofil, og han har heller ingen anelse om hvem det er han har blitt forelsket i på nettet - bare at det er en som går på skolen hans. Å finne ut av dette viser seg å være både morsomt og skremmende - samtidig som det vil forandre livet hans for alltid.

LOVE, SIMON er en hjertevarm historie om å finne seg selv og å bli forelsket

View Event →
Konsert med Intetskjønn
Nov
8
10:00 PM22:00

Konsert med Intetskjønn

Intetskjønn.jpg

Starter kl 22:00

Tromsø Arctic Pride presenterer Intetskjønn på Bastard Bar

Som en eksploderende menskropp spyr Intetskjønn sin mistro til heteronormativiteten gjennom skriking, dansing og aggressiv queerpunk. Med sin musikalske mirakelkur vil de helbrede verden for transfobi, sexisme og alle kjipe normer rundt oss. Dette gjør de med låter om å knuse patriarkatet, bryte det binære kjønnssystemet og suge ti pikk om dagen i ti år. Alt som er dritt skal angripes, vrenges og henges opp på veggen – kanskje til og med du.

Kjøp billetter her

View Event →
Skeivheter i skeives rettigheter
Nov
8
8:00 PM20:00

Skeivheter i skeives rettigheter

Amnesty-debatt.jpg

Starter kl 20:00

De siste tiårene er homofiles levekår og rettigheter forbedret radikalt på verdensbasis. En rekke stater har avkriminalisert homofili og innført partnerskapslover, ekteskapslover og vern mot diskriminering. 

Men det finnes land der utviklingen går motsatt vei. Uganda og Nigeria har innført nye antihomolover. I Russland og Tyrkia er holdninger og lovverk forverret og homoparader blitt forbudt. Samtidig er homofobe land som Jamaica og Iran upåvirket av våren i Vesten. Resultatet er et globalt gap, der forskjellen mellom de liberale og de restriktive landene bare øker. 

I forbindelse med Tromsø Arctic Pride kommer Hagesæther til Internasjonalt seminar for å snakke om sine funn og refleksjoner rundt utviklingen av homofiles rettigheter - verden over. Han har skrevet boken "Skeivt ut: reiser i homofobiens land".

MØTELEDER: Ole-G. Solheim, regionleder Amnesty International.

View Event →
The Villbergs: Live MakeUp-Tutorial
Nov
8
7:00 PM19:00

The Villbergs: Live MakeUp-Tutorial

Makeup.jpg

Vi har vært så heldig at The Villbergs vil ha en MakeUp-Tutorial med oss.
Det blir live, og med mulighet for å stille spørsmål underveis/etterpå. 


Mye av fundementet i dragsminke har også blitt populært for jenter, som for eksempel skyggelegging, highlighting og contouring.
Her kan alle lære noe!

Arrangeres i samarbeid med Tromsø Frisørlaug og Opplæringskontoret for frisørfag i nord.

Arrangementet er gratis for deltakere, men billetter må hentes via linken. Aldersgrense 16 år.

Første gang i Tromsø, bli med! 

Om The Villbergs:
The Villbergs (tidligere kjent som Duo RAW) beskrives best som designere, muses, performere og globetrottere. “The couture creatures of the alternative world” befinner seg et sted mellom moteindustrien, den kunstneriske kulturscenen og klubbverdenen.
Med bakgrunn innen arkitektur, grafisk design, mønsterlaging, styling, sminke og mote, er de alltid kledd i sin egen design. Duoens visuelle konsept har utviklet seg til en unik visjon av alternativ couture og kunst. 
The Villbergs unike stilsans har resultert i samarbeider med noen av verdens ledende fotografer, stylister, brands og klubber. 
De har reist verden rundt og ledet eventer for David LaChapelle og Pat McGrath, vært i italienske Vogue, fotografert av Steven Klein, Mike Ruiz og Joakim Palm Karlsson, samarbeidet på prosjekter med Susanne Bartsch, World of Wonder productions, Pat McGrath og Bea Akerlund. 
De har også jobbet sammen med kjente designere som Bjørn Borg, Marco Marco, Atlantic leather og Bjorn Van Den Berg.

View Event →
Skeiv historie i nord
Nov
8
6:30 PM18:30

Skeiv historie i nord

SkeivHistorie.jpg

Starter kl 18:30

Hva vet vi om hvordan det har vært å være skeiv i Tromsø og Nord-Norge gjennom tidene?

Historiker Runar Jordåen fra Skeivt arkiv innleder og noen av dem som var med på å skape historie(n) gir oss et førstehånds inntrykk av hvordan ting har endret seg.

Bjørn André Widvey fra Skeivt arkiv leder samtalen.

I panelet: 
Per Kristian Roghell
Kari Helene Skog
Theo-Alyxander Fagerheim Riise

View Event →
Ungdomskonsert med Intetskjønn
Nov
8
6:00 PM18:00

Ungdomskonsert med Intetskjønn

Starter kl 18:00

Tromsø Arctic Pride og Tvibit presenterer: Intetskjønn på Tvibit

I forbindelse med Tromsø Arctic Pride arrangerer festivalen sammen med Tvibit en konsert med bandet Intetskjønn for alle under 18 år.

SKEIV QUEER PUNK: Som en eksploderende menskropp spyr Intetskjønn sin mistro til heteronormativiteten gjennom skriking, dansing og aggressiv queerpunk. Med sin musikalske mirakelkur vil de helbrede verden for transfobi, sexisme og alle kjipe normer rundt oss. Dette gjør de med låter om å knuse patriarkatet, bryte det binære kjønnssystemet og suge ti pi** om dagen i ti år. Alt som er dritt skal angripes, vrenges og henges opp på veggen – kanskje til og med du.


Gratis arrangement for alle under 18 årView Event →
Fucking Åmål
Nov
8
5:30 PM17:30

Fucking Åmål

Starter kl 17:30

Svensk klassiker feirer 20 år!

"Fucking Åmål" handler om hvor vondt det kan gjøre å være forelsket - og hvor fantastisk det også kan være. Det er også en film om å være annerledes og tørre å stå for det. Og det er om lengselen etter forandring.

Elins storesøster Jessica synes Elin bare er umoden. Selv er Jessica sammen med Markus som synes han er tøffest i hele Åmål.

Johan, som er kompisen til Markus, er forelsket i Elin, men Elin synes Markus er en dust fordi han kjører moped - selv om han går på gymnaset.

Agnes er den mest ensomme i hele verden. Og hun elsker en viss person så mye at hjertet nesten sprenges...

Innledning ved leder for Verdensteatret Cinematek, Sveinung Wålengen

View Event →
Parade-workshop
Nov
8
5:00 PM17:00

Parade-workshop

Workshop03.jpg

Vi kjører på med paradeworkshop på torsdagen før paraden! Her kan du lage skilt og lignende du kan bruke under paraden.

Det blir litt snacks på lokalet (UMT)!

Kom å bli med oss å lag noen kule skilt! Dersom du ikke har noen å gå med i paraden finner du nok garantert noen her!

Aldersgruppe: Under 30

View Event →
Boys Don’t Cry
Nov
7
9:00 PM21:00

Boys Don’t Cry

Starter kl 21:00

Denne kontroversielle filmen bygger på den sanne historien om Teena Brandon eller Brandon Teena som hun valgte å kalle seg. En ung kvinne som føler seg som en mann og gir seg ut for å være det. Det viser seg at valget hennes får katastrofale følger.

Ved juletider i 1993, ble det lille utkantsamfunnet Falls City i Nebraska rystet av et brutalt massemord. Men det som først så ut som et uforklarlig rovmord utført av to tidligere straffanger, viste seg snart å skjule en enda mørkere tragedie. For blant de døde var Brandon Teena, en ung mann som bare hadde vært i byen en liten stund, men som likevel hadde rukket å gjøre et uforlignelig inntrykk på byens innbyggere: En leken opprører, en lojal venn og en uimotståelig kvinnebedårer var bildene folk flest satt igjen med. Men hvem var han virkelig? Og hvilken grufull sannhet var det Brandon Teena bar på som til slutt fremkalte en så voldelig reaksjon? 
Som avisoverskriftene snart avslørte, var ikke Brandon Teena den fremadstormende unge mannen både han og alle i hans nærhet ønsket at han skulle være: I Lincoln, bare 8 mil unna Falls City, var nemlig Brandon Teena en annen person, fanget i et annet liv. Mens Brandon Teena var en hjerteknuser og selvsikker sjarmør som kunne velge og vrake på øverste hylle i Falls Citys kvinnelige befolkning, var Teena Brandon hans rake motstykke, en usikker ungdom utsøtt av en verden som ikke aksepterte henne. 
I løpet av et kort liv, var Brandon Teena både en feiende kvinnebedårer og en ensom outsider, en utarmet stakkar og en lidenskapelig drømmer, en dristig tyv og det tragiske offeret for en fryktelig forbrytelse 

View Event →
Skeive, samiske erfaringer
Nov
7
7:30 PM19:30

Skeive, samiske erfaringer

Samiske erfaringer.jpg

Starter kl 19:30

Runar Balto Myrnes, Anne Henriette Reinås Nilut og Mikkel Eskil Mikkelsen er alle sammen sentrale politikere på Sametinget. Alle tre er unge, skeive og åpne og flotte forbilder.

De kommer til Tromsø Arctic Pride for å fortelle om sine erfaringer med å vokse opp som skeiv i små samiske miljøer og å virke som åpne skeive samiske politikere.

Samtaleleder er Ánte Siri.

View Event →
Landscape of Hope
Nov
7
7:00 PM19:00

Landscape of Hope

landscapeofhope_pride.jpg

Starter kl 19:00

Ungdommer mellom 17 og 24 år har hatt workshop med filmskaperene, multimediakunstnerene, forskerene og musikerene Vivek Venkatesh og Owen Chapmans. Nå viser de resultatet.

Vivek har ledet en workshop på Tvibit hvor de hadde en ungdomsledet kunst-workshop i digital kunst for ungdom mellom 17 og 24 år.

Vivek jobber med et prosjekt han kaller “Landscape of Hope”. Det er et ungdomsledet digitalt kunstinitiativ formet for ungdommer mellom 17-24 år med kritiske digitale ferdigheter og sosiale mediaverktøy for å beskrive deres  erfaringer med hat, diskriminering og mobbing.

I kveld får vi en interaktiv performance som bruker media og visuelle bilder samlet inn fra deltakere på Tromsø Arctic Pride.

View Event →
Siste nytt i leketøy
Nov
6
8:00 PM20:00

Siste nytt i leketøy

Leketøy.jpg

Starter kl 20:00

Lurer du på hva som er populært av sexleketøy for tiden? Nå kan du få svar.

Kondomeriet i Tromsø kveldsåpner butikken sin i Grønnegata 43-45 for deltakere på Tromsø Arctic Pride. Her kan du få tips om de siste leketøyene og hjelpemidlene samt at du får god veiledning.

Kanskje trenger du noen kåte julegavetips eller en ekstra hyggelig gave nå mens det er pride og mange glade mennesker i byen.

Butikken byr på 20 prosent rabatt på én valgfri vare for pride-deltakere.

View Event →
Skeiv Lounge & Minigolf-turnering
Nov
6
to Nov 7

Skeiv Lounge & Minigolf-turnering

My Post (13).jpg

Tirsdag er en perfekt dag for å dra på skeiv lounge, lytte til kul musikk, treffe nye og gamle venner og, ikke minst – ta en runde med minigolf. Ta med deg vennene, kjæresten eller gjengen og bli med på en lite selvhøytidelig minigolfturnering på Storgata Camping. Det blir lun og digg stemning.

Gratis minigolf for alle med pride-effekter. 

Gratis inngang. Aldersgrense 18 år.

View Event →
Pinkwashing - hva er greia?
Nov
6
6:00 PM18:00

Pinkwashing - hva er greia?

Pinkwashing.jpg

Starter kl 18:00

Pinkwashing er et ord som har dukket opp i den politiske debatten i senere tid. Ordet er en sammensetning av whitwashing (hvitvasking) og pink (rosa). Det brukes gjerne om stater eller bedrifter dersom de prøver å tekkes den skeive befolkningen for å fremstå liberale og humane. Særlig har kritikken mot staten Israel vært kraftig etter at de har kjørt sterke kampanjer for å få Israel til å fremstå som den eneste homovennlige plassen i Midt-Østen.

Morten Sortodden har vært homoaktivist og Palestina-aktivist gjennom mange år. Han byr på et foredrag om hvordan pinkwashing kommer til uttrykk i internasjonal politikk og hvordan dette påvirker skeive globalt. Han kommer inn på i hvilken grad solidaritetsbevegelser evner å se skeives problemer, og i hvilken grad har skeive mulighet til å se ut over sin egen rettighetskamp?

Foredraget etterfølges av en debatt ledet av Eva Gran.
Sted for arrangementet vil bli offentliggjort her snart.

 

 

View Event →
Everybody Is Talking About Jamie
Nov
6
5:30 PM17:30

Everybody Is Talking About Jamie

Starter kl 17:30

Musikalen som har tatt West End med storm!

Everybody is Talking About Jamie er basert på en sann historie og har vunnet flere priser og samlet fem stjerner fra flere kritikere. Jamie New er 16 år og passer ikke helt inn og er livredd for fremtiden. Med god støtte fra moren og venner ender han opp med å overkomme fordommer, vise bøllene hvem han er og kommer seg ut av mørket til rampelyset!

John McCrea, Josie Walker, Tasmin Carrol, Lucie Shorthouse og Phil Nichol leder et ensemble på 24 personer og et band på 8 personer som vil ta pusten fra deg. Med en høy wow-faktor er dette en musikal som er morsom, feelgood og en fantastisk hit blant publikum og anmeldere!

Vinner av hele tre WhatsOn Stage priser, inkludert beste nye musikal og nominert til hele fem Olivier priser.

Kjøp billetter her

View Event →
En fantastisk kvinne
Nov
6
1:00 PM13:00

En fantastisk kvinne

Starter kl 13:00

Orlando har gått fra kone og barn for å leve livet med den 20 år yngre Marina. Det høres kanskje ut som en velkjent historie, men når hennes nye flamme brått går bort sitter Marina igjen som mistenkt av politiet og forhatt av Orlandos etterlatte. Forviklingene følger, og fordommene mot Marina som den andre - og transkjønnede - kvinnen, står i kø. Rettighetene hennes faller mellom alle stoler, og selv om ingen riktig vet hvordan de skal forholde seg til henne, viser hun vei med sin indre styrke og sitt pålitelige moralske kompass.

Det kulturelt konservative Chile utgjør rammen for dette utradisjonelle mellommenneskelige dramaet og dets trykkende, klaustrofobiske relasjoner. Regissør Sebastián Leilos portrett av en sterk og egenrådig dame preges av høyt tempo og flott foto, men det er hovedrolleinnehaver Daniela Vega som stjeler showet. Med EN FANTASTISK KVINNE gjenforenes teamet bak GLORIA (2013) for å fortelle en ny historie om en kvinne som nekter å føye seg etter samfunnets forventninger.

View Event →
Velvet Goldmine
Nov
5
8:30 PM20:30

Velvet Goldmine

Starter kl 20:30

Hva skjedde egentlig med Brian Slade? Mens glam-rocken herjet England var han en av de største, før han forsvant. Tilsynelatene ble han myrdet på scenen, men ryktene sa at det hele var en bløff. Ewan McGregor (fra "Trainspotting") spiller en av hovedrollene i denne filmen fra London på sitt villeste, en fascinerende, fargerik og underholdende vinner av "Juryens Spesialpris" i Cannes.

Det er begynnelsen på 70-tallet og Glam-rocken tar verden med storm. Den utfordrer flower-power-generasjonen med glitter og brutale lyder. I begivenhetens sentrum står Brian Slade, eller Maxwell Demon som han kaller seg. Han inspirerer mengder av tenåringer, både gutter og jenter til å bruke make-up og til å utforske sin egen seksualitet.

Slade blir etterhvert oppslukt av seg selv, og er ikke i stand til å rømme fra den personen han har skapt. For å komme vekk arrangerer han et mord på seg selv mens han holder konsert. Når fansen finner ut dette, blir han raskt glemt og Brian forsvinner fra overflaten.

På midten av 80-tallet er det den gigantiske arena-rocken som råder, men glam-rocken er ikke helt glemt. Arthur, en brite som jobber som journalist i New York, får i oppgave å skrive en artikkel i forbindelse med Brian Slades forsvinningsnummer. Arthur vokste opp i Manchester mens glam-rocken fremdeles herjet England og han var mer enn en fan av Brian Slade. Han tar på seg oppdraget og begynner å undersøke hva som egentlig skjedde med sitt tidligere idol. Arthur interesserer seg særlig for det kompliserte forholdet mellom Slade og hans kone (Mandy) og hans inspirasjon fra den amerikanske rocke-stjernen Curt Wild. Arthur oppsøker Mandy som nå jobber med en gammeldags cabaret. Han spør henne ut om 70-åra og får etterhvert vite mer. Hennes historie leder Arthur til Curt Wild, som igjen kan gi noen spor i retning av den forsvunnede rockelegenden.


MUSIKKEN
i Velvet Goldmine spiller en meget sentral rolle. REM`s Michael Stipe har virkelig jobbet for å få til en utrolig miks av orginalmatriale, nyinnspillinger og nyskrevet matriale. Placebo var tøffe nok til å stille opp med en ny versjon av 20th Century Boy og Ewan McGregor fikser suverent låtene til Iggy Pop. Gammelt materiale av Lou Reed, T. Rex, Brian Eno og Roxy Music forenes med nyskrevet matriale av bl.a. Pulp og Teenage Fanclub. Andre som er med på musikksiden er Bernard Butler, Andy Kay, Thom Yorke og Jon Greenwood fra Radiohead, Thurston Moore og Steve Shelly fra Sonic Youth.

Innledning ved Rune Hennum Nilssen

View Event →
Skeiv Film & TV-quiz
Nov
5
8:00 PM20:00

Skeiv Film & TV-quiz

SkeivQuiz.jpg

Starter kl 20:00

Velkommen til en skeiv versjon av ukens film & tv quiz!
Quizen arrangeres i samarbeid med Troms Filmklubb, og de sørger for at spørsmålene denne gangen blir hakket skeivere enn hva vi er vandt med.


Deltagelsen har vært stor denne sesongen, så kom tidlig for de beste plassene!

Quizverter for kvelden er Odd Arild og Rune
20,- pr. pers
Maks 6 pr. lag
Makspris 100,- pr. lag
Vipps/cash :D

View Event →