Back to All Events

The Children’s Hour

  • Verdensteatret Kino Storgata 93B Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

THE CHILDREN’S HOUR (1961)
Regi: William Wyler
Manus: Johns Michael Hayes, Lillian Hellman
Med: Audrey Hepburn, Shirely MacLain, James Garner

The Children’s Hour (Løgnen på norsk) er basert på et skuespill av Lillian Hellman fra 1934. Handlingen er lagt til en privat pikeskole som drives av bestevennene Karen Wright (Audrey Hepburn) og Martha Dobie (Shirley MacLaine).

Når den nesevise eleven Karen Balkin blir tatt på fersken for nok en rampestrek, får hun skjenn og blir straffet. Hylende løper hun til sin velstående tante Fay Bainter og sladrer. Samtidig slenger hun ut en setning som hun utvilsomt har lest i et magasin ett eller annet sted, og beskylder beskylder Hepburn og MacLaine for å ha et "unaturlig forhold “. 

Den flåkjefta Balkins-jenta sprer stadig flere løgner og ondskapen  bare vokser. Ryktene sprer seg til elevens foreldre, og de trekker ungene ut av skolen, en etter en. Dette medfører at Hepburn og MacLaine saksøker Bainter for løgn og bedrag, med de taper saken når gamle Miriam Hopkins (som er Hepburns tante) nekter å vitne i saken.

Rettssaken tærer på forholdet mellom Hepburn og kjæresten hennes, som spilles av James Garner. På samme måte må vennskapet mellom Hepburn og MacLain tåle sterke påkjenninger på grunn av unge Karen Balkins sleivkjeft. Det får følger ingen kunne ane og skaper ubotelig skade.

Regissør William Wyler regisserte også den første filmversjonen av Children's Hour fra 1936 som het These Three. Men på grunn av sensurbegrensninger den gangen ble første versjon fortalt uten lesbisk vinkel (den lille jentas anklager går på en antatt romantisk trekant mellom de to damene og en mannlig venn) . 

Earlier Event: November 8
Slik blir din nye skeive hverdag
Later Event: November 9
Regnbuemesse