Back to All Events

Deming

  • Verdensteatret Kino Storgata 93B Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

DEMING (2015)
Regi: Paul Tunge
Manus: Paul Tunge
Med: Joachim Kvamme, Jørgen Hausberg Nilsen

I den norske lavbudsjettsfilmen Demning av Paul Tunge glir det vakre gradvis over i det vonde, på en særdeles gripende måte. Ikke takket være store, dramatiske fakter, men som et resultat av at filmskaperen til de grader behersker antydningens kunst.

Vårt første møte med de to unge mennene i Demning – før vi får noen informasjon om hvem de er og hvilke mål de har – fremstår underlig, nesten meningsløst. Kameratene har søkt ly for været, og beskriver hverandre i rosende ordelag, før de fortsetter på en slags treningsøkt. Til slutt omfavner de hverandre.

Scenen presenterer kjernen av hva Demning kommer til å dreie seg om, og får en utvidet betydning etter hvert. Samtalene mellom de to er ikke kjærlighetserklæringer, men uttrykk for forventningene de har til hverandre – hvordan de ønsker og håper at den andre skal være. Tåken innhyller dem i en drømmeaktig atmosfære – en romantisk illusjon, som gradvis vil slå sprekker.

Hovedpersonene (navnløse, men titulert i rulleteksten som J og Jo) er forskjellige i lynne og utseende: Jo (Joachim Kvamme) er høy, spinkel og innadvendt, mens J (Jørgen Hausberg Nilsen) er kortere, barskere, mer maskulin – og med en trang til å vise det. De to har hatt en one night stand, og J har av en eller annen grunn invitert med Jo på en vandring over vestlandsvidda.

Later Event: November 5
Skeive Stier går skeive trapper