- Årets viktigste bidrag til Tromsø som en raus, åpen og mangfoldig by

ArcticPride_Parade_Fest-2997.jpg

Tromsø Arctic Pride er tildelt Tromsø kommunes kulturpris for 2018. - Festivalen har med ukuelig pågangsmot gjennom flere år snudd en motvind til en medvind som har tatt Tromsø med storm!

Tromsø kommune deler hvert åt ut Kulturprisen til en person eller organisasjon som har utmerket seg spesielt innen kulturfeltet. Kulturpriskomiteen bestod i år av Marta Hofsøy (leder), Tormod Ingebrigtsen og Benjamin Arvola Notkewich. Her er deres begrunnelse:

“Årets vinner av Tromsø kommunes kulturpris for 2018 har gjennom ukuelig pågangsmot gjennom flere år snudd en motvind til en medvind som har tatt Tromsø med storm! Fra tilsynelatende å gjelde en liten minoritet har vinneren vokst til å bli en stor festival som angår oss alle, og som samarbeider bredt med det meste av kulturlivet og med andre aktører i Tromsø innen idrett, kirken, organisasjoner og næringsliv. I løpet av en drøy uke i november fikk vi oppleve teater, konserter, show, seminarer, historiekunnskap, debatter, gode samtaler, livserfaringer, kirkemesse, idrettsmarkeringer, minigolf, quiz, filmer, kunst, workshops og mye mer. Det kulminerte med den store paraden som samlet mange tusen mennesker i gatene der vi feiret kjærlighet, mangfold og likeverd i en herlig fargerik blanding.

Tromsø kommunes kulturpris 2018 går til Tromsø Arctic Pride, for spennende og kreativ bruk av kunst, kultur og kunnskap som har gitt årets viktigste bidrag til Tromsø som en raus, åpen og mangfoldig by”.

Prisen ble delt ut under kommunestyremøtet i Tromsø 12. desember. Festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen tok prisen imot på vegne av styret for festivalen.

- Dette er en utrolig stor ære. Samtidig viser det hvor viktig mangfold er for en kommune som Tromsø. Det er utrolig positivt, sier han.