Her skal paraden gå

GJENNOM SENTRUM   : Paraden begynner på Kongsbakken og ender opp på Stortorget.

GJENNOM SENTRUM: Paraden begynner på Kongsbakken og ender opp på Stortorget.

Lørdag formiddag går den store pride-paraden. Meld deg og vennene dine på innen onsdag og sørg for at toget blir langt og fargerikt.

 Festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen i Tromsø Arctic Pride opplyser at festivalen har utsatt fristen for å melde større seksjoner på til paraden til onsdag 7. november klokken 16:00.

- Det har tatt litt tid før vi fikk den endelige ruten for paraden på plass. Derfor utsetter vi fristen med en dag, forteller Fredriksen. Han berømmer både Tromsø kommune og politiet i Tromsø for stor grad av fleksibilitet for å finne en god rute.

I fjor var det rundt 4000 mennesker som deltok i paraden, og festivalsjefen håper det blir minst like mange i årets parade. Det blir oppmøte i skolegården på Kongsbakken skole lørdag 10. november klokken og det er avmarsj klokken 13:00. Deretter går paraden sørover Skolegata og Jonas Lies gate til Muségata, ned Peder Hansens gate og inn i Strandgata forbi Nerstranda til Domkirken, så opp til Storgata og så enden den opp på Stortorget.

Fredriksen håper at så mange som mulig blir med i paraden. Han ber grupper over 6-8 stykker å melde seg på paraden slik at de kan få tildelt plass i toget. Enkeltpersoner og mindre grupper trenger ikke melde seg på. Påmelding skjer til arcticpride@foreningenfri.no.

- Ta med deg naboer, familie, kjæresten, familie, kolleger, idrettslaget ditt, syklubben, partiet, organisasjonen, bedriften, skolen, barnehagen og vennegjengen din og gjør Tromsø fargerikt og blir med på feiringen av mangfoldet, oppfordrer han.