Idrettspresidenten: - Viktig og riktig arbeid

Fra venstre: Skuespiller Andreas Koschinski Kvisgaard, idrettspresident Tom Tvedt og produsent Maud M Jonassen.

Fra venstre: Skuespiller Andreas Koschinski Kvisgaard, idrettspresident Tom Tvedt og produsent Maud M Jonassen.

Idrettspresident Tom Tvedt var tydelig rørt etter å ha sett forestillingen ”Ingen er homo i 2. divisjon” under starten av Tromsø Arctic Pride fredag.

Idrettspresident Tom Tvedt tok turen til Alfheim Stadion fredag kveld da Tromsø Artic Pride tjuvstartet festivalen med å vise forestillingen ”Ingen er homo i 2. divisjon” av Andreas Koschinski Kvisgaard og Carl Morten Amundsen. Den henvender seg direkte til ungdom og tar opp det å være homofil – eller skeiv – i fotballen. Fredag ble forestillingen vist to ganger for fulle hus.

- Dette er riktig og viktig! Dere hører så veldig hjemme her, sa en rørt idrettspresident til skuespillerne og arrangørene etter å ha sett forestillingen, som ble vist i kantina på Alfheim Stadion.

Tom Tvedt berømmet skuespillerne Andreas Koschinski Kvisgaard og Peder Ulven og mente det er selvsagt at denne typen forestilling vises for idrettsungdom. Tvedt mente denne typen kunstneriske uttrykk bidrar positivt til å skape positive og inkluderende holdninger i idretten.

I forestillingen går man rett inn i tematikken med homofobi innen idretten og særlig i fotball. Andreas Koschinski Kvisgaard som spiller hovedrollen og som er medforfatter av teksten tok tid til en prat med publikum etter forestillingen. Det førte til en åpenhjertig og god samtale med publikum både om garderobekultur og aksept for skeive i idretten.

- Vi er klar over at det har vært en del homofobi i idretten. Men jeg føler meg overbevist om at teaterforestillingen som dette, med en så klart og tydelig budskap, bidrar sterkt i positiv retning i forhold til holdninger. Dette er en viktig forestilling og det er beundringsverdig at idretten i Troms arrangerer dette på egen hjemmebane, sier festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen.