Unikt samarbeid mellom idretten og Arctic Pride

ingen er homo plakat m Ola Magnus.jpg

Tromsø Arctic Pride er stolt av å være på lag med idretten når vi går sammen om å få forestillingen ”Ingen er homo i 2. Divisjon” til Tromsø under festivalen.

Andreas Koschinski Kvisgaard og Carl Morten Amundsen har skrevet teaterstykket ”Ingen er homo i 2. divisjon”. Det henvender seg direkte til ungdom og tar opp det å være homofil – eller skeiv – i fotballen.

Bestill billetter her

Ensemblet har allerede spilt forestillingen på Den National Scene i Bergen, hvor Norsk Fotballforbund (NFF) kjøpte to hele forestillinger. Kort fortalt møter publikum karakteren Kristian Andersen som er fotballsupporter. Kristian er ute på foredragsturné og snakker om homofili i fotballen og hvorfor det er så vanskelig å stå frem som homofil dersom man er fotballspiller. Han er selv homo og lidenskapelig opptatt av klubben sin og av fotball.

Kristian forteller om en venn han har fra internett, men han kjenner ham ikke. Kristian kaller ham Ingen. Denne Ingen spiller i 2. divisjon, men hvem i all verden er han? I løpet av forestillingen kommer mer og mer frem om Ingen. Han er eksemplet på at det i alle fall finnes én homofil spiller i Norge: Ingen

Tromsø Arctic Pride går av stabelen for femte år på rad i år. Nå får vi ha med en teaterforestilling som handler om det å være homofil i fotballen. Temaet er toppaktuelt; så langt er det ingen i norsk fotball som er åpen om det å være skeiv.

Bestill billetter her

Tromsø Idrettsråd, Troms Fotballkrets og Troms Idrettskrets sa umiddelbart ja til å være med på samarbeidet med å få vist denne viktige teaterforestillingen i Tromsø under festivalen. Det betyr at en lang rekke idrettsungdommer får anledningen til å se forestillingen fredag 2. november på Alfheim Stadion. Takket være det gode samarbeidet med idretten i Tromsø, klarer vi å tilby dette som et gratis tilbud til ungdommen og det øvrige publikum som ønsker å se forestillingen.

- Det er svært viktig at vi får være på lag med idretten og at vi får vist denne forestillingen. Den bidrar positivt til et godt holdningsskapende arbeid hvor mangfold, toleranse og menneskelighet er i sentrum, sier festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen begeistret.