Rekordoppslutning for paraden

Rundt 4000 mennesker deltok i paraden. Foto: Lars Åke Andersen.

Rundt 4000 mennesker deltok i paraden. Foto: Lars Åke Andersen.

Årets parade hadde en firedobling fra året før i antall deltakere da rundt 4000 feststemte og fargerike mennesker gikk gjennom gatene i Tromsø sentrum.

Aldri før har så mange mennesker gått i parade i Tromsø. I 2016 deltok 1020 mennesker mens årets parade hadde 4000 deltakere.

- Det er helt utrolig og fantastisk gledelig. Dette viser at Tromsø verdsetter mangfoldet og anerkjenner at det å elske er en menneskerett, sier festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen.

Det var stor fantasi og virkelig fargerikt da deltakerne gikk gjennom Tromsø sentrum. Mange hadde kledd seg i flotte kostymer og fantasien boblet i toget, og smilene satt løst. Til tross for en rekke gravearbeider i sentrum, klarte blant annet Tromsøtamburene å lede toget trygt gjennom sentrum.

Begeistret ordfører
- Jeg er kvinne, jeg er 44 år, jeg er ordfører og jeg er lesbisk!

Slik åpnet ordfører Kristin Røymo sin entusiastiske tale til publikum på Stortorget. Hun fortalte om sine egne erfaringer med å komme ut og det å bli truet fordi hun er lesbisk. Hun pekte på at vi i dag er kommet langt i forhold til aksept og respekt overfor skeive, men erkjenner at det er et godt stykke igjen å gå.