Spennende filmprogram under festivalen

Absolutely fabulous.jpg

Også i år blir det et spennende filmprogram under Tromsø Arctic Pride. Sjekk filmene som kommer.

Her følger en oversikt over hvilke filmer som vises og hvilket klokkeslett. Stor takk til Cinemateket Verdensteatret og Tromsø Filmklubb som bidrar med filmvisningene på Verdensteatret.

 

FREEHELD
Regi: Peter Sollett
Manus: Ron Nyswaner
Medvirkende: Julianne Moore, Ellen Page, Steve Carell
Vises mandag 7. november klokken 19:00

Laurel Hester er politibetjent i New Jersey og lever sammen med sin registrerte partner Stacie Andree. Sammen kjemper de for å sikre Laurels pensjonsrettigheter når hun får kreft.

 

 

IKKE KALL MEG SØNN! / Mãe Só Há Uma! 

Regi: Anna Muylaert
Manus: Maria Ionescu , Anna Muylaert, Sara Silveira
Vises 7. november kl. 21:00, 8. november kl. 19:00 og 10. november klokken 21:00

I denne brasilianske filmen møter vi Pierre (17), som er en gatesmart gutt.t. Han spiller i band, sjekker opp damer og i hemmelighet kler han seg i jenteklær. Helt siden faren døde har moren skjemt bort både ham og lillesøsteren.
En dag banker politiet på døra og forteller at han ble stjålet fra sykehuset som nyfødt. 
Etter en DNA-test blir det han trodde var hans mor arrestert. Pierre blir tvunget til å bli kjent med en ny familie, nytt sted, ny skole og til og med sitt nye navn, Felipe.

 

MAPPLETHORPE - LOOK AT THE PICTURES
Regi: Fenton Bailey, Randy Barbato
Manus: Fenton Bailey, Randy Barbato
Medvirkende: Robert Mapplethorpe, Tom Baril, Jonathan Becker m.fl. 
Vises tirsdag 8. november klokken 21:00

Fenton Bailey og Randy Barbato har med Mapplethorpe - Look at the Pictures laget en banebrytende dokumentarfilm om den verdenskjente fotografen. 18 års grense.

 

ABSOLUTELY FABULOUS
Regi: Mandie Fletcher
Manus: Jennifer Saunders
Medvirkende:  Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Jane Horrocks  
Vises onsdag 9. november klokken 19:00

Her møter vi de smått alkoholiserte og kjederøykende divaene Edina og Patsy igjen, mer enn 20 år etter at vi ble kjent med dem på TV. Denne gangen står mer enn vanlig på spill når de ved et uhell dytter Kate Moss i Themsen. Masse forviklinger følger som divaene håndterer ved å drikke uhorvelige mengder champagne samt å kose seg med masse sexy mannebein. 

 

 

THE BIRDCAGE
Regi: Mike Nichols
Manus: Jean Poiret og Francis Veber
Medvirkende: Robin Williams, Nathan Lane, Gene Hackman
Vises fredag 11. november klokken 18:00

Armand og Albert lever et godt liv og driver en fancy drag-nattklubb Miami - inntil en dag når deres pastellfargede harmoni blir forrykket når Armands sønn skal gifte seg - med en jente! Ikke nok med det, men hun er datteren til en erkekonservativ politiker som sverger til tradisjonelle familieverdier. Med andre ord alt annet enn det livet Armand og Albert lever.

 

THE WATERMELON WOMAN
Regi: Cheryl Dunye
Manus: Cheryl Dunye
Medvirkende: Cheryl Dunye, Guinevere Turner, Valarie Walker  
Vises lørdag 12. november klokken 15:00

Cheryl er en svart, lesbisk kvinne som bor i Philadephia og jobber sabben med sin beste venn Tamara for å lage en film om en svart skuespiller fra hjembyen, som i 1930-årene ble kjent som The Watermelon Woman. Etter nøye undersøkelser finner hun ut at denne skuespilleren hadde et hemmelig forhold til en hvit kvinne, som var en av Hollywoods få kvinnelige regissører.

 

MY OWN PRIVATE IDAHO
Regi: Gus van Sant
Manus: Gus van Sant
Medvirkende: River Phoenix, Keanu Reeves, James Russo
Vises onsdag 16. november klokken 21:00

Mike (River Phoenix) og Scott (Keanu Reeves) er bestevenner fra to forskjellig verdener, men som begge finner hverandre i en kald og kynisk tilværelse hvor de livnærer seg som prostituerte. Den rotløse Mike er på jakt etter sin mor og rikmannssønnen Scott har kommet på kant med sin far og har brutt all kontakt med familien. I denne roadmovien, skrevet og regissert av Gus Van Sant, følger vi de to guttene på reise fra Portland til Italia på leting etter Mikes mor. Men det er også en indre reise, ikke minst for Mike, etter hvert som hans vennskap med Scott utvikler seg til kjærlighet.