Programmet er klart

Fra venstre: Ida Schulstad, Ole-Gunnar Solheim, Mia Eriksen og Stein Sebastian Fredriksen. Faksimile fra iTromsø

Fra venstre: Ida Schulstad, Ole-Gunnar Solheim, Mia Eriksen og Stein Sebastian Fredriksen. Faksimile fra iTromsø

Så er programmet til festivalen endelig klart. Fredag la festivalstyret og samarbeidspartnere frem programmet for den ni dager lange festivalen.

For tredje år på rad går Tromsø Arctic Pride av stabelen, denne gangen med ni dagers festival fra 5-13. november i Tromsø. Festivalen er en feiring av mangfoldet i Ishavsbyen, og den er verdens nordligste pride-festival.

Temaet for årets festival er ungdom og unge voksne, og programmet er særlig tilpasset denne målgruppen. Samtidig er mye av målsettingen for festivalen å samle hele befolkningen til å feire mangfoldet.

- Det er viktig å ha et særlig fokus på ungdom og unge voksne og å skape trygge og gode levevilkår for denne gruppen i Tromsø, men også ellers i landsdelen, sier festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen.

Han legger til at det er særlig i alderen opp til 25 år at vi som mennesker danner grunnlaget for identitet og selvtillit.

- Hvis vi bidrar til unge mennesker føler seg akseptert og elsket for den de er, uavhengig av seksuell fil eller kjønnsuttrykk, bidrar vi til å skape gode levevilkår, legger Fredriksen til.

Gjennom de ni dagene festivalen varer vil det være konserter, mini filmfestival, debatt, skeiv quiz, foredrag om ungdom, sex og identitet, kunstutstillinger og dypdykk i nordnorsk skeiv historie for å nevne noe.

Og lørdag 12. november går den store paraden gjennom Tromsøs gater. Her oppfordres alle, uavhengig av kjønn, fil eller alder til å delta og feire mangfoldet.

- Vi håper så mange som mulig, enter det er idrettlag, politiske partier, bedrifter, fagforeninger, skoler, barnehager eller vennegjenger til en fargerik og høylytt feiring av mangfold. Vi skal vise med glede at vi eksisterer, legger festivalsjefen til.