Opplev hverdagslig skjønnhet i marmor

Spesialomvisning for deltakere av Tromsø Arctic Pride på utstillinge "Myk marmor" som viser kunstverkene til Håkon Anton Fagerås. 

Spesialomvisning for deltakere av Tromsø Arctic Pride på utstillinge "Myk marmor" som viser kunstverkene til Håkon Anton Fagerås. 

Tromsø Arctic Pride i samarbeid med Nordnorsk Kunstmuseum er stolt over å tilby et unikt innblikk i utstillingen Myk marmor, som viser Håkon Anton Fagerås’ skulpturer i marmor og støpejern.

Torsdag 10. november klokken 17:00 byr formidler Kristin Løvås på en gratis spesialomvisning i utstillingen for deltakere på Tromsø Arctic Pride. Her blir det særlig fokus på skjønnhetsidealer, normer og kropp – med et skeivt perspektiv – og hun åpner for samtale og diskusjon om kunstverkene underveis.

Håkon Anton Fagerås (f. 1975) jobber med et figurativt formspråk innenfor en klassisk skulpturtradisjon. Imidlertid bryter han med tradisjonen og fremstiller menneskefigurer i ulike livsstadier, konsekvent med en hverdagslighet. Her er ingen Adonis eller Venus, men sobre skildringer av hverdagsmennesket. Skulpturene hever seg ikke over oss, men er plassert på gulvet og gjør dem til våre speilbilder.

Utstillingen består av åtte skulptur i marmor og to skulpturer i støpejern, spesielt laget for visningen i Tromsø.