Kjempesukses for paraden i Tromsø

320 fargerike mennesker deltok i paraden under Tromsø Arctic Pride.

320 fargerike mennesker deltok i paraden under Tromsø Arctic Pride.

Lørdag ettermiddag deltok 320 mennesker i snøføyka i verdens nordligste skeive parade i Tromsø.

For første gang ble det lørdag arrangert skeiv parade i Tromsø i forbindelse med Tromsø Arctic Pride. Rundt 320 mennesker deltok og trosset horisontalt snøvær fra alle retninger for å feire mangfoldet i Ishavsbyen.

Toget gikk fra Nerstranda senter gjennom Storgata til Stortorget og ble ledet an av det velklingende studentorkesteret Ompaniet. Folk hadde ikledd seg rengbuefarger og vaiet med regnbueflagg mens de danset gjennom Tromsø sentrum. Til tross for det litt sure været, var stemningen i verdens nordligste skeive parade upåklagelig.

- Jeg er kokfornøyd med at så mange ble med i paraden. Det er helt fantastisk, sier en veldig fornøyd festivalsjef for Tromsø Arctic Pride, Stein Sebastian Fredriksen.

- Vi inviterte hele Tromsø til å bli med på feiring av mangfoldet i Tromsø, og folk kom. Nå skal vi fortsette feiringen sammen gjennom resten av festivalen, men også i tiden fremover. Det at så mange blir med på paraden, enten de er skeive eller ei, viser at Tromsø er en god by å være skeiv i, legger Fredriksen til.