Velkommen til Tromsø Arctic Pride!

I perioden 5 - 11. november 2018 feirer vi mangfoldet på 69 grader nord. I år tjuvstarter vi riktignok festivalen fredag 2. november med teaterforestillingen “Ingen er homo i 2. divisjon”. Alle farger, kjønn og filer er velkommen til å feire at vi alle er unike og like mye verdt - og at vi alle har rett til å være så like eller forskjellige vi selv ønsker. La oss feire mangfoldet og gleden ved å skape varme i en kald vinteruke. Tromsø Arctic Pride er eid av Foreningen FRI Troms.

52C5350_final.jpg

Willam til Tromsø Arctic Pride

Til den store pride-festen lørdag 10. november kommer Willam. Hun er en amerikansk skuespiller, drag queen, modell, YouTuber, artist og forfatter, best kjent for sin rolle i Ryan Murphy's tv-serie Nip/Tuck og sin deltakelse i sesong 4 av RuPaul’s Drag Race, der hun endte med å bli den eneste deltakeren noensinne til å bli diskvalifisert for brudd på reglene.

Willam regnes som en av verdens største drag queens med rundt 850.000 følgere både på Instagram og på YouTube.

Hun har samarbeidet med flere av de største i bransjen som Detox, Vicky Vox, Alaska Thunderfuck og Courtney Act, vært med i TV-serier som The District, Boston Public, Cold Case, The Shield, My Name Is Earl og nevnte Nip/Tuck, samt vært med i Rihanna´s musikkvideo til låten S&M og lyric-videoen til Lady Gaga’s Applause.

Hun har også skrevet boken Suck Less: Where There's a Willam, There's a Way.

Villbergs3.jpg

The Villbergs

Pride-festen blir komplett når også den den svenske performance-gruppa The Villbergs kommer til The Edge. De er tidligere kjent som Duo Raw og er best beskrevet som designere, muses, performere og globetrottere og leverer spektakulære sceneshow. De befinner seg mellom moteindustrien, den kunstneriske kulturscenen og klubbverden.

The Villbergs har turnert hele verden med sine spesielle show som er en fryd for øyet og øret. Kreasjonene de lager har vakt oppsikt verden over og musikken de lager spilles ofte på de største klubbene i verden.

OsloPride15_ReleasePartyFEB_750_3.jpg

Klubb Lollipop DJ'er

Klubb Lollipop (bildet) som består av DJ’ene Marianne og Monica, spiller på pridefesten langt ut i de små timer. De har skamløse hits, sjangerblanding, ting som blinker og lyser i mørket, allsang og ekstremt godt humør. Klubb Lollipop har skapt elektrisk stemning på bl.a. Øyanatt, Slottsfjell, Rockefeller, Sentrum Scene og i Oslo Spektrum. Felles for alle kveldene er entusiastiske folk, high fives, godstemning, 90-talls hits, old school hip hop, og om alt går riktig, en liten svingom innom Backstreet Boys og Ole Ivars.

Følg oss på Instagram  #tromsopride

Se bilder fra årets festival


Vår hovedpartner


Våre samarbeidspartnere


Våre bidragsytere